Borstgezondheid

Voor gezonde en pijnvrije borsten

Thermografie, borstweefselbehandelingen, lymfedrainage en leefstijladvies om je borsten zacht, soepel en pijnvrij te houden. 

Het gebruik van etherische oliën als ondersteuning voor gezonde borsten

Het gebruik van etherische olie is voor veel vrouwen een weldadige ervaring en kan ondersteunen in een betere gezondheid van je borsten. Naast ontstekingen wordt in de rapporten ook vaak hormonale onbalans en verminderde lymfeafvoer of lymfestagnatie beschreven. En in de borstgezondheidstips die je ontvangt na een thermogram staan ook veel tips met dingen die je zelf kunt doen om de gezondheid van je borsten te verbeteren. Een aanvulling hierop is het gebruik van etherische olie. Super gemakkelijk om zelf te doen en pure en natuurzuivere essentiële olie werkt heel heilzaam.

Daarom schrijf ik daar een stukje over. Ik werk veel met borstbehandelingen en gebruik daarvoor vaak etherische oliën. Ik heb ook een borstenolie gemaakt waar veel vrouwen inmiddels mee hebben kennisgemaakt. Als basisolie gebruik ik gefractioneerde kokosolie en de etherische oliën zijn van doTerra.  
 
Ontstekingen
Het is belangrijk om (laaggradige) ontstekingen te bestrijden, beter nog om ze te voorkomen. Onderstaande etherische oliën kunnen je hier goed bij ondersteunen.
Sandalwood wordt gebruikt om zijn krachtige ontstekingsremmende eigenschappen. Alleen al hierdoor is het ook een goede ondersteuner voor hormonale gezondheid. Een hormonale onbalans gaat namelijk vaak samen met verhoogde cortisol-levels en ontstekingen.
Frankincense is een hele bijzondere olie en wordt ingezet bij een veelheid aan klachten, dat wisten ze in de oudheid al. Ook Frankincense heeft krachtige ontstekingsremmende eigenschappen.
Copaiba is een olie die ook zeer ontstekingsremmende eigenschappen heeft, naast de pijnstillende eigenschappen. Dat maakt dat deze olie vaak ingezet wordt bij allerhande pijnen en ontstekingen.
 
Hormonale onbalans
Veel vrouwen hebben last van hormonale schommelingen. We denken hierbij gauw aan overgangsklachten, maar dat is het niet alleen. Deze onbalans kan zelf ook weer de aanjager zijn van allerlei ontstekingen en andere problemen. Stress bijvoorbeeld is absoluut zeer verstorend voor je hormonale balans. Het gebruik van etherische oliën kan je ondersteunen om op gebied van hormonen weer in balans te komen.
Clary Sage kan ondersteunen in de cyclus van de vrouwelijke hormonen. Het kan ook verlichtend werken voor en tijdens de menstruatie.
Chamomille staat vanuit de oudheid bekend als ontspannend en rustgevend. En juist die ontspanning is de tegenhanger van stress. Hoe minder stress, hoe rustiger je hormonen.
 
Stagnatie in je lymfesysteem
Belangrijk in het “waste management” van je lichaam is je lymfestelsel. Dat is de afval-opruimdienst van je lichaam en zorgt voor reiniging en afvoer van afvalstoffen uit je lichaam. Ophoping in je lymfestelsel komt vrij vaak voor. Je leest in dit blad hoe je jezelf daarin kunt helpen. Ook etherische oliën kunnen een handje helpen.
Lemongrass kan ondersteunen bij de verbeteren van de lymfedrainage.
Cypress kan ondersteunen bij het verminderen van lymfe-ophopingen en helpt de circulatie te verbeteren.
Helichrysum kan ondersteunen bij de verbetering van de lymfedrainage en ondersteunt het afvoeren van toxines en zware metalen.
 
Let op de kwaliteit!
Het is voor je gezondheid heel erg belangrijk dat je oliën gebruikt die 100% puur en natuurlijk zijn. Alleen deze pure en natuurlijke etherische oliën hebben de therapeutische werking van de grondstoffen in zich.

  • Ik gebruik de borstenolie nu een aantal maanden, wat een weldaad voor je lichaam en je neus! Mijn borsten voelen nu ook een stuk zachter.
  • Ik durf mijn borsten aan te raken, dat is een groot verschil met eerder.
  • Ik slaap een stuk beter als ik de olie in een diffuser doe. En niet alleen ik, mijn hele gezin slaapt beter.

placeholder

Meer weten over etherische olie en wat het voor je kan doen?

Neem contact op dan kijken we even welk pakket bij je past.

placeholder

Zorgen over je borsten?

We gaan graag met je in gesprek om te kijken wat we voor je kunnen doen.

Een afspraak maken

Doe inspiratie op

  • "Ondanks dat ik het heel spannend vond, respecteerde jij mijn grens. Dat maakt dat ik me veilig bij jou voel. Ik weet dat ik een eind onderweg ben, maar weet ook dat ik er nog niet ben. Ik kom later nog eens een keer een opstelling doen."

  • "Door de wekelijkse begeleiding kreeg ik weer grip op mijn leven en kwam ik weer dichterbij mezelf te staan. Ik ging me weer focussen op de mooie en positieve dingen die het leven ook te bieden heeft."

  • "Leeef! heeft mij in een proces begeleid waartoe ik eerder de stappen niet durfde te zetten. Nu sta ik open voor leerervaringen waarvoor ik eerder geblokkeerd was. Door mijn ontwikkelingsproces ben ik veel positiever in het leven komen te staan!"

  • "Waanzinnig! Ik kon dezelfde dag nog verandering merken in de onderlinge relaties! Er is zo veel veranderd voor ons allemaal, en zonder dat mijn familie er bij hoefde te zijn! En nu, een aantal maanden later, is ons leven compleet veranderd. De goede kant op wel te verstaan. Dank je wel lieve Frauke."

Contact

06 11 46 66 90

Leeef! Coaching
Rijksweg 36 • 9422 CC Smilde


Meer contactinformatie