Borstgezondheid

Voor gezonde en pijnvrije borsten

Thermografie, borstweefselbehandelingen, lymfedrainage, littekenbehandelingen en leefstijladvies om je borsten zacht, soepel en pijnvrij te houden. 

Onderzoek van het lichaam met thermografie

Preventief onderzoek met een warmtecamera

Samen met De Groene Zuster voert Leeef! preventieve (borst)studies uit met Medische Thermografie. De camera die daarbij gebruikt wordt is een infrarood camera die veilig is en geen straling afgeeft. Bij deze manier hoeven je borsten ook niet samengedrukt te worden tussen platen als je je borsten wilt laten onderzoeken. Deze camera detecteert de warmte van het lichaam en zet dat om in beelden. Dit onderzoek is preventief. We onderzoeken de fysiologie en niet de anatomie. Als er veranderingen in jouw fysiologische processen zichtbaar worden, dan zijn die met het veranderen van je leefstijl vaak omkeerbaar. Dit is echte preventie, niet wachten totdat je ziek bent, maar van te voren al controleren en verbeteren.

Met medische thermografie krijgen we een rapport wat aangeeft waar verbeteringen in de gezondheid te halen zijn, bepaalde patronen “duiden op….” en dat kan gebruikt worden voor vervolgonderzoek of voor behandelingen. We verwijzen bijvoorbeeld door naar osteopathie, chiropractie, acupunctuur, natuurgeneeskunde, homeopathie, artsen voor functionele geneeskunde maar natuurlijk ook naar de eigen huisarts.

Met Medische thermografie krijgen we geen diagnose, maar een rapport wat laat zien waar verbeteringen te halen zijn of het geeft een duidelijke reden voor vervolgonderzoek.
Er komt géén straling vrij, doet geen pijn en je wordt niet aangeraakt. De thermograaf blijft op circa 1 tot 2 meter afstand van je staan en maakt opnames vanuit verschillende gezichtspunten.

Rust in je hoofd door preventief onderzoek.

Thermografie geeft hiermee duidelijkheid over je gezondheid. Je krijgt altijd een persoonlijk rapport en tips en adviezen die aansluiten bij jouw gezondheid. Is er een verhoogd niveau van zorg? Dan verwijzen we je door naar je huisarts voor vervolgonderzoek. Bij de lagere niveaus van zorg krijg je tips en adviezen om voor jezelf te zorgen. Soms zit daar ook een doorverwijzing in naar een therapeut, maar het meeste kun je zelf.

Door het opvolgen van deze adviezen kun je je lichaam gezond houden én kun je elk jaar of elke twee jaar weer zien of en wat er is veranderd en of je actie moet ondernemen. En dat maakt dat je vertrouwen hebt in je lichaam, dat je zelf de regie hebt over je eigen gezondheidszorg en dat je weet wat je kunt doen om je gezondheid te verbeteren. Dat is échte preventie, én dat geeft rust in het hoofd! 

Soorten thermografisch onderzoek

Veel vrouwen kiezen voor een borstonderzoek, gewoon om te controleren hoe het gaat en om zelf handvatten te hebben ter verbetering. Maar wil je meer oorzaken en gevolgen in beeld hebben, dan kun je in plaats van een borststudie ook kiezen voor een vrouwengezondheidscheck, mannengezondheidsonderzoek, of een full body studie. Hierin wordt gekeken naar de invloed van de darmen, de kaak, de lymfeafvoer etc op de rest van het lichaam. Er worden infraroodopnamen gemaakt vanuit verschillende gezichtspunten. Dit maakt de methode pijnloos en veilig, geschikt voor elke vrouw! En elke man!

Meer informatie over Medische Thermografie vind je op de website van De Groene Zuster

Logo De Groene Zuster

  • Je krijgt veel adviezen en inzichten waar je zelf mee aan de slag kunt. En als je dan weer komt dan zien ze of er wat veranderd is of niet. En als er wat verandert ben je er snel bij. Je kiest zelf wat je wilt en daarmee heb je zelf de regie. Doordat ik dit jaarlijks doe heb ik vertrouwen in mijn lichaam en rust in mijn hoofd.
  • Ik heb na het maken van een thermogram veel tips gehad hoe ik mijn borsten gezonder kan maken. Het voelt goed dat je zelf zoveel kunt doen om gezondere borsten te krijgen.
  • Dat droogborstelen wat De Groene Zuster altijd zegt vond ik in het begin wel een dingetje, maar het voelt zoveel beter. Mijn borsten voelen minder gespannen en ik voel me zelf een stuk zekerder. Ik zou het niet meer willen overslaan.
  • Ik kan Thermografie heel erg aanraden! Ze gebruiken geen straling, je voelt er niets van en je krijgt echte aandacht. En daarna ook de uitslag met de foto's thuis. En ze bellen je om je veel adviezen te geven of je door te verwijzen. Ik had dit allemaal niet verwacht.
  • Ik heb nog nooit zo'n gemakkelijk en pijnloos onderzoek gehad. Waarom weten vrouwen hier niet van? Super vrouwvriendelijk, dit zou iedereen moeten doen!

placeholder

Bij jou in de buurt

Thermografie kun je doen in heel Nederland. In het Noorden is het in Groningen, Assen, Hoogeveen, Sneek, Zwolle/Zalk, Arnhem/Westervoort en Almelo. Mocht je dit te ver weg vinden, kijk dan eens op de website van De Groene Zuster, daar staan alle locaties op. 

Alle locaties van De Groene Zuster

placeholder

Zorgen over je borsten?

We gaan graag met je in gesprek om te kijken wat we voor je kunnen doen.

Een afspraak maken

Borstgezondheidstips

Voor alle vrouwen die zelf aan de slag willen om de gezondheid van hun borsten en hun hele lichaam te verbeteren. Wat onze moeders en oma's ons niet geleerd hebben. Laat je e-mailadres achter en je ontvangt gratis het e-book.

Vul a.u.b. uw naam in.
Dit is geen geldig e-mailadres.

Contact

06 11 46 66 90

Leeef! 
Rijksweg 36 • 9422 CC Smilde


Meer contactinformatie