Borstgezondheid

Voor gezonde en pijnvrije borsten

Thermografie, borstweefselbehandelingen, lymfedrainage, littekenbehandelingen en leefstijladvies om je borsten zacht, soepel en pijnvrij te houden. 

Borstgezondheid

Help, ik heb pijnlijke borsten

Gezonde borsten zijn zachte, soepele en pijnvrije borsten. Veel vrouwen hebben daar in mindere of meerdere mate problemen mee. Dat wil zeggen, niet zacht, niet soepel en niet pijnvrij. Samen met collega’s door het hele land probeer ik vrouwen bewust te maken wat ze zelf kunnen doen aan de gezondheid van hun borsten. En dat is meer dan je op het eerste gezicht zou denken.

Je kunt bijvoorbeeld denken aan het verbeteren van je hormoonbalans (door voeding en verminderen van het gebruik van (xeno-)oestrogenen), gezond eten, bepaalde voedingssupplementen, lifestyle adviezen, borstonderzoek met thermografie, manuele lymfedrainage en borstweefselbehandelingen.

Hoe krijg ik gezonde borsten?

Voor gezonde borsten is het belangrijk dat de afvalstoffen goed afgevoerd kunnen worden. Dat afvoeren gebeurt doordat wij bewegen. Een van de tips om dit gemakkelijk te verbeteren is om in elk geval 's nachts EN minimaal 1 extra dagdeel per dag geen bh te dragen. Je borsten kunnen dan vrij bewegen waardoor de afvoer van afvalstoffen gestimuleerd wordt. Je kunt je vast indenken dat de beugel uit je bh de afvoer van lymfevocht belemmert. Dus het is beter om te kiezen voor een bh die geen beugel bevat. Daarnaast is het heel belangrijk om tegen vervelende transpiratiegeurtjes geen deodorant op te spuiten, maar dat met een natuurlijk product te doen. De meeste deo's verstoppen je zweetkliertjes waardoor de afvalstoffen binnen je lijf blijven. En het was juist de bedoeling om ze kwijt te raken.

Wat kan ik doen voor gezondere borsten?

Met Medische Thermografie kun je de ontwikkeling van het borstweefsel door de jaren heen heel goed monitoren. Veranderingen worden zichtbaar gemaakt. Ook geschikt voor mensen die te maken hebben met mastopathie en/of borstimplantaten. Met Borstweefselbehandelingen en Manuele Lymfedrainage kun je pijnlijke borsten behandelen waardoor het beter kan stromen en afvalstoffen dus beter kunnen worden afgevoerd. Op deze pagina kun je hier alles over lezen. Je kunt ook de borstgezondheidstips aanvragen.

  • "Ik heb de behandelingen door Frauke als erg prettig ervaren. Eerlijk gezegd zag ik er wel een beetje tegenop, maar door de rustige, respectvolle manier waarop de behandelingen plaatsvonden was dat na de eerste keer wel over. Mijn (voorheen pijnlijke) borsten voelen beter aan. Ik ben erg tevreden!"

  • "Frauke gaat heel zorgvuldig en respectvol te werk. Ze legt alles goed uit en stelde me erg op mijn gemak. Hoewel het misschien eerst spannend lijkt, heb ik dat helemaal niet zo ervaren. Het voelde erg vertrouwd en veilig bij haar."

  • Ik was bij De Groene Zuster geweest voor thermografie van de borst. Daar had ik een hoog niveau van zorg. Frauke heeft me behandeld en na een aantal behandelingen had ik een laag niveau van zorg. Het voelt allemaal veel beter en ik ben er nu ook veel geruster op. 
  • Wat een zachte en ontspannende behandeling. Ik kom voor mijn borsten, maar ontspan van top tot teen. Heerlijk! En mijn borsten zijn super zacht.
  • Door alle operaties waren mijn borsten "eng" geworden. En nu door de behandelingen heb ik weer verbinding met mijn borsten, ze mogen er weer zijn.

placeholder

Bij jou in de buurt

Thermografie kun je doen in heel Nederland. In het Noorden is het in Groningen, Assen, Hoogeveen, Sneek, Zwolle/Zalk, Arnhem/Westervoort en Almelo. Mocht je dit te ver weg vinden, kijk dan eens op de website van De Groene Zuster, daar staan alle locaties op. 

Alle locaties van De Groene Zuster

placeholder

Zorgen over je borsten?

We gaan graag met je in gesprek om te kijken wat we voor je kunnen doen.

Een afspraak maken

Borstgezondheidstips

Voor alle vrouwen die zelf aan de slag willen om de gezondheid van hun borsten en hun hele lichaam te verbeteren. Wat onze moeders en oma's ons niet geleerd hebben. Laat je e-mailadres achter en je ontvangt gratis het e-book.

Vul a.u.b. uw naam in.
Dit is geen geldig e-mailadres.

Contact

06 11 46 66 90

Leeef! 
Rijksweg 36 • 9422 CC Smilde


Meer contactinformatie