Borstgezondheid

Voor gezonde en pijnvrije borsten

Thermografie, borstweefselbehandelingen, lymfedrainage, littekenbehandelingen en leefstijladvies om je borsten zacht, soepel en pijnvrij te houden. 

Manuele Lymfe Drainage

Wat is Manuele Lymfe Drainage?

Manuele Lymfe Drainage (MLD) is een massagetechniek die het lymfestelsel activeert. Het doel van deze massage is dit uiterst essentiële afvoersysteem te zuiveren en te regenereren om zo het menselijk lichaam te versterken. In tegenstelling tot veel andere vormen van massage bestaat MLD uit een lichte aanraking van de huid en de direct daaronder liggende weefsels. De zachte, schuivende en pompende bewegingen versterken de stroming van de lymfe door het lichaam. MLD voelt weliswaar zacht aan, maar het effect op de afvoer van opgeslagen afvalstoffen is groot.

Waarom moet je afvalstoffen afvoeren?

De belasting van het lymfestelsel is groot in onze westerse maatschappij. Gebrek aan beweging, stress, ongezonde voeding (te veel suiker, te veel vet) zorgen voor een ophoping van afvalstoffen die een ziekmakende invloed kunnen hebben. Een lymfestelsel dat overbelast en vervuild is kan zich onder andere uiten in chronische vermoeidheid, chronische infecties, hoofdpijn of migraine, een hoge bloeddruk, opgezette en/of pijnlijke benen, huidproblemen, pijnlijke borsten en bepaalde aandoeningen van reumatische aard.
 
Daarnaast helpt MLD bij algeheel weefselherstel, het verbeteren van het afweersysteem, het helpt bij het detoxen, littekens, bij allergieën en hooikoorts, bij allerlei stress gerelateerde klachten en bij allerhande borstongemakken. Het is een zeer rustgevende en ontspannen behandeling.
 
Aangezien lymfe een langzaam stromende vloeistof is, zal een MLD behandeling met zekere regelmaat moeten plaatsvinden. Afhankelijk van de aard van de klachten kan dat variëren van eens per week tot eens per maand. Bij langer bestaande klachten moet rekening gehouden worden met een behandelingsschema van 1 per week gedurende enkele weken met daarna een afbouw periode. 

Lymfedrainage voor de borsten

Lymfedrainage is belangrijk voor je borsten omdat we onze borsten vaak stevig inpakken in bh's. Hierdoor stagneert de afvoerstroom en hopen de afvalstoffen op in de borst. Hoe langer dat duurt, hoe meer je immuunsysteem moet werken om je op de benen te houden. Lymfedrainage is een weldaad voor je borsten en geeft je energie en ontspanning.

  • "Ik heb de behandelingen door Frauke als erg prettig ervaren. Eerlijk gezegd zag ik er wel een beetje tegenop, maar door de rustige, respectvolle manier waarop de behandelingen plaatsvonden was dat na de eerste keer wel over. Mijn (voorheen pijnlijke) borsten voelen beter aan. Ik ben erg tevreden!"

  • "Frauke gaat heel zorgvuldig en respectvol te werk. Ze legt alles goed uit en stelde me erg op mijn gemak. Hoewel het misschien eerst spannend lijkt, heb ik dat helemaal niet zo ervaren. Het voelde erg vertrouwd en veilig bij haar."

  • Ik was bij De Groene Zuster geweest voor thermografie van de borst. Daar had ik een hoog niveau van zorg. Frauke heeft me behandeld en na een aantal behandelingen had ik een laag niveau van zorg. Het voelt allemaal veel beter en ik ben er nu ook veel geruster op. 
  • Wat een zachte en ontspannende behandeling. Ik kom voor mijn borsten, maar ontspan van top tot teen. Heerlijk! En mijn borsten zijn super zacht.
  • Door alle operaties waren mijn borsten "eng" geworden. En nu door de behandelingen heb ik weer verbinding met mijn borsten, ze mogen er weer zijn.

placeholder

Bij jou in de buurt

Manuele Lymfedrainage behandelingen zijn in Smilde, Groningen, Assen, Hoogeveen, Sneek, Zwolle, Arnhem of Almelo. Lezingen en workshops kunnen ook op andere locaties plaatsvinden. 

placeholder

Zorgen over je borsten?

We gaan graag met je in gesprek om te kijken wat we voor je kunnen doen.

Een afspraak maken

Borstgezondheidstips

Voor alle vrouwen die zelf aan de slag willen om de gezondheid van hun borsten en hun hele lichaam te verbeteren. Wat onze moeders en oma's ons niet geleerd hebben. Laat je e-mailadres achter en je ontvangt gratis het e-book.

Vul a.u.b. uw naam in.
Dit is geen geldig e-mailadres.

Contact

06 11 46 66 90

Leeef! 
Rijksweg 36 • 9422 CC Smilde


Meer contactinformatie