Borstgezondheid

Voor gezonde en pijnvrije borsten

Thermografie, borstweefselbehandelingen, lymfedrainage, littekenbehandelingen en leefstijladvies om je borsten zacht, soepel en pijnvrij te houden. 

MSTR® Littekenbehandeling

Zachte behandeling voor littekens op de borst

Sommige borsten hebben veel meegemaakt, wat vaak gekenmerkt wordt door littekens. Littekens na een punctie, na een borstvergroting, een borstverkleining, na een borstsparende operatie, na een volledige mastectomie of op een andere manier veroorzaakt. Het wordt vaak onderschat hoe littekens je emotionele of fysieke gezondheid kunnen beperken of verstoren. 

Bij littekens zien we vaak letsel tot op celniveau van vele weefsels (botten, spieren, organen, zenuwen, huid). Dus de verstoring betreft niet alleen het zichtbare litteken maar ook onderliggende structuren. Hierdoor kan een litteken zenuwen en lymfe- en bloeddoorstroming beïnvloeden maar ook bewegingsbeperkingen of pijn veroorzaken. Littekens bevatten vaak emotioneel trauma die door middel van de littekenbehandeling vrij kan komen. Afhankelijk van de locatie kunnen ze ook energetisch blokkeren als ze meridianen of chakra’s doorkruisen. Dat maakt direct ook de noodzaak duidelijk om de littekens te behandelen, zelfs na jaren kan dat nog. Deze behandeling doe ik volgens de MSTR® meestal in combinatie met energetische therapie en natuurgeneeskunde. 

MSTR® behandeling voor littekens

MSTR® staat voor Mc Loughlin Scar Tissue Release. Alastair McLoughin, een Bowenteacher heeft dit 10 jaar geleden ontwikkeld en is enorm effectief.
Het is een zachte en respectvolle littekenbehandeling die je helpt om je litteken, en daarmee ook je borsten zachter en soepeler te maken en vooral minder pijnlijk. Deze behandeling kan voor littekens die op de huid liggen, die diep in de huid liggen, voor brandwonden en striae.

De voordelen van een MSTR® littekenbehandeling

Littekens staan altijd voor een bepaald trauma, fysiek, maar soms ook emotioneel. Bij deze littekenbehandeling wordt de doorbloeding in de borst verbeterd maar ook de lymfe-afvoer. Lymfe-afvoer is belangrijk omdat je lymfe de afvalstoffen afvoeren en zuiveren. Daarnaast is het mijn ervaring dat de vrouwen die ik behandeld heb meer gevoel krijgen in hun borst en dat de emotie van het litteken (of van de bijbehorende gebeurtenis) af gaan. Ook kan het er voor zorgen dat de beperkingen in bewegingen verbeteren of zelfs verdwijnen.

Ik heb al vele littekens enorm zien verbeteren na de behandeling.

Deze behandeling vervangt nooit een medische behandeling door artsen. Raadpleeg dus bij klachten altijd je huisarts!

  • "Ik heb de behandelingen door Frauke als erg prettig ervaren. Eerlijk gezegd zag ik er wel een beetje tegenop, maar door de rustige, respectvolle manier waarop de behandelingen plaatsvonden was dat na de eerste keer wel over. Mijn (voorheen pijnlijke) borsten voelen beter aan. Ik ben erg tevreden!"

  • "Frauke gaat heel zorgvuldig en respectvol te werk. Ze legt alles goed uit en stelde me erg op mijn gemak. Hoewel het misschien eerst spannend lijkt, heb ik dat helemaal niet zo ervaren. Het voelde erg vertrouwd en veilig bij haar."

  • Ik was bij De Groene Zuster geweest voor thermografie van de borst. Daar had ik een hoog niveau van zorg. Frauke heeft me behandeld en na een aantal behandelingen had ik een laag niveau van zorg. Het voelt allemaal veel beter en ik ben er nu ook veel geruster op. 
  • Wat een zachte en ontspannende behandeling. Ik kom voor mijn borsten, maar ontspan van top tot teen. Heerlijk! En mijn borsten zijn super zacht.
  • Door alle operaties waren mijn borsten "eng" geworden. En nu door de behandelingen heb ik weer verbinding met mijn borsten, ze mogen er weer zijn.

placeholder

Bij jou in de buurt

Borstbehandelingen zijn op locaties in Groningen, Assen, Smilde, Hoogeveen, Sneek, Zwolle, Arnhem en Almelo. Lezingen en workshops kunnen ook op andere locaties plaatsvinden. 

placeholder

Zorgen over je borsten?

We gaan graag met je in gesprek om te kijken wat we voor je kunnen doen.

Een afspraak maken

Borstgezondheidstips

Voor alle vrouwen die zelf aan de slag willen om de gezondheid van hun borsten en hun hele lichaam te verbeteren. Wat onze moeders en oma's ons niet geleerd hebben. Laat je e-mailadres achter en je ontvangt gratis het e-book.

Vul a.u.b. uw naam in.
Dit is geen geldig e-mailadres.

Contact

06 11 46 66 90

Leeef! 
Rijksweg 36 • 9422 CC Smilde


Meer contactinformatie