Siliconen borstimplantaten

Ziek worden van je borstimplantaten?

Het gebeurt vaker dan je denkt en het is meetbaar in je lichaam. Maar gelukkig zijn er ook oplossingen.  

Ziek van implantaten

Ziek van je siliconen borstimplantaten?

Afgelopen jaren is er in de media veel aandacht besteed aan de veiligheid van siliconen borstimplantaten. Zijn ze veilig of niet? Plastisch chirurgen en fabrikanten stellen dat de implantaten veilig zijn, maar de gezondheidsklachten van vele vrouwen met borstimplantaten doen anders vermoeden. Tot voor kort kon je als vrouw met implantaten nergens terecht met je verhaal. Het probleem werd vaak afgedaan als dat het tussen de oren zit. Maar daar gaat nu verandering in komen.

Hoe veilig zijn borstimplantaten?

Vroeg of laat gaan alle borstimplantaten lekken (rupture) of zweten (gelbleed). Het tijdstip waarop de aftakeling van je implantaten begint is afhankelijk van de kwaliteit van het implantaat en de wijze waarop je lichaam reageert op lichaamsvreemde materialen.  Bij het lekken en zweten van de borstimplantaten wordt het materiaal door het lichaam afgebroken en komen er kleine siliconenmoleculen los van het implantaat en die gaan door het lichaam zwerven. Deze deeltjes bevatten veel giftige stoffen die dan vrij komen in het lichaam. Het lichaam kan die gevaarlijke deeltjes niet wegwerken en hierdoor krijg je gezondheidsklachten. Alleen liep je als vrouw met deze klachten tegen de muren van onbegrip. Het was niet meetbaar, dus er was niks aan de hand.

Platinum screen haartest

Bij het produceren van siliconen en saline borstimplantaten wordt er in het productieproces gebruik gemaakt van onder andere het giftige metaal Platina. Hierdoor wordt de vloeibare inhoud van implantaten meer pudding-achtig. Ook deze moleculen komen vrij als de implantaten zweten of lekken. Het lichaam kan ze niet goed kwijt en daardoor wordt de hoeveelheid Platina in je bloedbaan hoger en hoger en zo vergiftig je jezelf. Een hele slechte zaak dus. Maar er is goed nieuws: Er wordt op dit moment wetenschappelijk onderzoek gedaan naar een haartest waarmee je de hoeveelheid Platina in je bloed kunt meten door een simpele haartest. Hiermee kun je straks zelf dus zien of je implantaten al lekken of zweten of nog niet. Vul het contactformulier in als je op de hoogte wilt blijven van de voortgang van dit onderzoek.

 

 

placeholder

Ziek door borstimplantaten?

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Ik help je graag.

placeholder

Maak een afspraak

Er is nu eindelijk een plek waar je gehoord en gezien wordt als het gaat om problemen rond borstimplantaten.

Een afspraak maken

Borstgezondheidstips

Voor alle vrouwen die zelf aan de slag willen om de gezondheid van hun borsten en hun hele lichaam te verbeteren. Wat onze moeders en oma's ons niet geleerd hebben. Laat je e-mailadres achter en je ontvangt gratis het e-book.

Vul a.u.b. uw naam in.
Dit is geen geldig e-mailadres.

Contact

06 11 46 66 90

Leeef! Coaching
Rijksweg 36 • 9422 CC Smilde


Meer contactinformatie