Siliconen borstimplantaten

Ziek worden van je borstimplantaten?

Het gebeurt vaker dan je denkt. Moeten ze er uit? Kunnen ze blijven zitten? Wat kun je zoal zelf doen? 

Ziek van implantaten

Ziek van je siliconen borstimplantaten?

Afgelopen jaren is er in de media veel aandacht besteed aan de veiligheid van siliconen borstimplantaten. Zijn ze veilig of niet? Plastisch chirurgen en fabrikanten stellen dat de implantaten veilig zijn, maar de gezondheidsklachten van vele vrouwen met borstimplantaten doen anders vermoeden. Tot voor kort kon je als vrouw met implantaten nergens terecht met je verhaal. Het probleem werd vaak afgedaan als dat het tussen de oren zit. Maar daar gaat nu verandering in komen.

Hoe veilig zijn borstimplantaten?

Vroeg of laat gaan alle borstimplantaten lekken (rupture) of zweten (gelbleed). Het tijdstip waarop de aftakeling van je implantaten begint is afhankelijk van de kwaliteit van het implantaat en de wijze waarop je lichaam reageert op lichaamsvreemde materialen.  Bij het lekken en zweten van de borstimplantaten wordt het materiaal door het lichaam afgebroken en komen er kleine siliconenmoleculen los van het implantaat en die gaan door het lichaam zwerven. Deze deeltjes bevatten veel giftige stoffen die dan vrij komen in het lichaam. Het lichaam kan die gevaarlijke deeltjes niet wegwerken en hierdoor krijg je gezondheidsklachten. Alleen liep je als vrouw met deze klachten tegen de muren van onbegrip. Inmiddels zijn er documentaires in de media verschenen waarbij vrouwen gevolgd zijn in het proces van ziekte naar explantatie. Er is nu meer openheid, maar nog een lange weg te gaan.

Borstimplantaten en thermografie?

Door migratie van siliconenmoleculen door je lichaam kunnen er gezondheidsklachten ontstaan, veelal reageert het lichaam daarop met ontstekingen. Met Medische Thermografie kun je zien hoe het met de gezondheid van je lichaam is. Je ziet waar ontstekingen zitten, waar de afvoer verminderd is etc. En met die inzichten kun je aan het werk om te zorgen dat je gezonder wordt. Je krijgt na Medische Thermografie altijd een doorverwijzing naar een gecertificeerd zorgverlener die je verder kan helpen om de gesignaleerde processen om te keren en te verbeteren. En omdat het bij borstimplantaten problemen kan geven door het hele lichaam is een full body onderzoek of een vrouwenonderzoek raadzaam. Meestal blijven de klachten niet alleen rondom de borst, maar zijn er allerhande (vage) klachten. Medische Thermografie geeft je inzicht in je gezondheid en de richting waarin je de oplossing kunt zoeken. 

Borstimplantaten en borstbehandelingen?

Als je borstimplantaten hebt en je hebt klachten, dan is het het meest veilig om je implantaten er uit te laten halen. Vaak zijn dan de klachten nog niet helemaal weg, maar kan er wel een herstelproces plaatsvinden. Borstbehandelingen helpen daarbij. Daarnaast kennen we de weg in ontgifting, supplementen om je immuunsysteem weer te boosten, je littekens te helpen herstellen, maar ook om je gedachten over jezelf te helpen verbeteren. We kennen de weg in Nederland met mensen die je daarbij kunnen helpen. Neem contact op als je wilt dat we je helpen. 

 

placeholder

Ziek door borstimplantaten?

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Ik help je graag.

placeholder

Maak een afspraak

Er is nu eindelijk een plek waar je gehoord en gezien wordt als het gaat om problemen rond borstimplantaten.

Een afspraak maken

Borstgezondheidstips

Voor alle vrouwen die zelf aan de slag willen om de gezondheid van hun borsten en hun hele lichaam te verbeteren. Wat onze moeders en oma's ons niet geleerd hebben. Laat je e-mailadres achter en je ontvangt gratis het e-book.

Vul a.u.b. uw naam in.
Dit is geen geldig e-mailadres.

Contact

06 11 46 66 90

Leeef! 
Rijksweg 36 • 9422 CC Smilde


Meer contactinformatie