Siliconen borstimplantaten

Ziek worden van je borstimplantaten?

Het gebeurt vaker dan je denkt. Moeten ze er uit? Kunnen ze blijven zitten? Wat kun je zoal zelf doen? 

Breast Implant Illness

Breast Implant Illness, ziek door je borstimplantaten

Tussen de oren of niet? Breast Implant Illness (ook wel BII genoemd) lijkt steeds meer een gestelde diagnose te worden bij vrouwen die kampen met klachten na het plaatsen van siliconen of saline borstimplantaten. Soms treden een aantal weken na plaatsing al klachten op, maar soms ook wel na jaren. Het lekken, zweten en zelfs scheuren van de implantaten kan zorgen voor ernstige auto immuun reacties.

Wat zijn de symptomen van Breast Implant Illness?

Klachten zijn per persoon verschillend, maar kunnen onder andere bestaan uit: chronische algehele (extreme) vermoeidheid, pijnlijke gewrichten, spierpijn, stoornissen in geheugen en concentratie, huiduitslag, ademhalingsproblemen, slaapproblemen, droge mond en/of droge ogen, hartkloppingen, haarverlies, spijsverteringsklachten, buikpijn, klachten die voorkomen bij auto-immuun ziektes, angst, depressie, hoofdpijn. Deze lijst is zeker niet compleet, er zijn meer dan 100 verschillende symptomen beschreven.

Wat kun je doen als je ziek bent door je borstimplantaten?

Wat bekend is, is dat klachten in meerdere of mindere mate verdwijnen na explantatie van de implantaten. Voor veel vrouwen is het een enorme opluchting dat ze er uit gehaald zijn, voor andere vrouwen is explantatie niet bespreekbaar. Toch is het het overwegen waard. Bij veel vrouwen verdwijnt namelijk het gros van de klachten na explantatie. Daarnaast is het goed om het immuunsysteem te op te krikken en blijvend te ondersteunen met voeding en supplementen, te ontgiften, het lymfestelsel te activeren etc. En dit zijn dingen die je ook zelf kunt doen. Wil je daar meer over weten? Vul dan het contactformulier in, dan hebben we contact.

 

placeholder

Ziek door borstimplantaten?

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Ik help je graag.

placeholder

Maak een afspraak

Er is nu eindelijk een plek waar je gehoord en gezien wordt als het gaat om problemen rond borstimplantaten.

Een afspraak maken

Borstgezondheidstips

Voor alle vrouwen die zelf aan de slag willen om de gezondheid van hun borsten en hun hele lichaam te verbeteren. Wat onze moeders en oma's ons niet geleerd hebben. Laat je e-mailadres achter en je ontvangt gratis het e-book.

Vul a.u.b. uw naam in.
Dit is geen geldig e-mailadres.

Contact

06 11 46 66 90

Leeef! 
Rijksweg 36 • 9422 CC Smilde


Meer contactinformatie