Siliconen borstimplantaten

Ziek worden van je borstimplantaten?

Het gebeurt vaker dan je denkt. Moeten ze er uit? Kunnen ze blijven zitten? Wat kun je zoal zelf doen? 

Behandeling bij borstimplantaten

Zachte behandeling bij borstimplantaten

Het behandelen van borsten met implantaten brengt extra zorgvuldigheid en kennis met zich mee. Niet elke borsttherapeut doet dit. Toch kan het fijn zijn om je borsten te laten behandelen en zo je afvalstoffen kwijt te raken en je weefsel nog zachter en soepeler te maken. Het is goed om van tevoren te overleggen over hoe je situatie is; heb je klachten of zijn jouw implantaten lek? Het is fijn om te weten dat je borsten in vertrouwde handen zijn en dat deze handen veel ervaring hebben. 

Behandeling vóór explantatie

Voordat je overgaat tot explantatie is het goed om je borsten zo goed mogelijk voor te bereiden. Deze behandeling is zeker geschikt voor vrouwen die overwegen om tot explantatie over te gaan. In de voorbereiding komt er meer bij kijken dan alleen de behandeling. Als je voor explantatie gaat, helpen we je om je lichaam zo goed mogelijk voor te bereiden op de operatie en de tijd die daarna komt. We leren je zelf wat je met voeding en supplementen alvast kunt gaan doen.

Lichamelijk verandert er natuurlijk behoorlijk wat, maar ook het emotionele stukje nemen we mee in de behandeling. Je hebt je implantaat vaak met een emotionele achtergrond gekozen en het kost soms ook wat emotie om het weer los te laten. Ook daar is in een behandeling natuurlijk alle ruimte voor.

Behandeling en begeleiding na explantatie

Na explantatie is het heel belangrijk om snel te beginnen met behandelingen om de afvoer te stimuleren en om je littekens te laten behandelen. In littekens blijven vaak veel afvalstoffen achter wat het herstel bemoeilijkt. Daarnaast geven littekens vaak verklevingen en andere pijnlijke klachten. Ook zit er vaak emotionele lading op. Daarom wordt naast de lymfedrainage en littekenbehandeling ook energetische therapie en natuurgeneeskunde ingezet. En juist dat stukje energetische behandeling doet wonderen. Het maakt de draaglast kleiner en de draagkracht groter. De emotionele lading gaat er vanaf. Je krijgt een andere kijk op de situatie en daardoor worden de klachten minder.

In het begin van het traject ligt de nadruk op afvoer van afvalstoffen en littekenbehandeling en verderop in het proces komt de nadruk op detox, opbouwen en de emotionele lading kwijt raken. We leren je zelf hoe je met voeding en supplementen kunt gaan ontgiften. Dat gaat in verschillende stappen zodat je lichaam steeds beter gaat functioneren. 

Het is wel belangrijk om te beseffen dat het fysieke en emotionele herstelproces vaak langer duurt dan je zelf zou willen. We begeleiden je bij elke stap en helpen je hier goed door heen. En veel kun je natuurlijk zelf doen.

 

 

placeholder

Ziek door borstimplantaten?

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Ik help je graag.

placeholder

Maak een afspraak

Er is nu eindelijk een plek waar je gehoord en gezien wordt als het gaat om problemen rond borstimplantaten.

Een afspraak maken

Borstgezondheidstips

Voor alle vrouwen die zelf aan de slag willen om de gezondheid van hun borsten en hun hele lichaam te verbeteren. Wat onze moeders en oma's ons niet geleerd hebben. Laat je e-mailadres achter en je ontvangt gratis het e-book.

Vul a.u.b. uw naam in.
Dit is geen geldig e-mailadres.

Contact

06 11 46 66 90

Leeef! 
Rijksweg 36 • 9422 CC Smilde


Meer contactinformatie