Borstgezondheid

Voor gezonde en pijnvrije borsten

Thermografie, borstweefselbehandelingen, lymfedrainage, littekenbehandelingen en leefstijladvies om je borsten zacht, soepel en pijnvrij te houden. 

Tips voor borstgezondheid

Lifestyle adviezen zijn onder te verdelen in verschillende onderdelen. We hebben ze beschreven in de borstgezondheidstips. Deze zijn op aanvraag te krijgen.

Ontstekingen voorkomen en bestrijden

Ontstekingen in je borsten komen vaak voort uit een verzwakt immuunsysteem. Om jezelf weer op te krikken kun je een ontstekingsremmend dieet volgen, waardoor chronische ontstekingen in de borst kunnen verminderen en ook nieuwe ontstekingen voorkomen kunnen worden. Daarnaast zou je kunnen denken aan het toevoegen van bepaalde supplementen om je hormoonhuishouding op peil te houden. Hierover leer je meer in deel 1.

Hormoonbalans herstellen

Je leert hoe je xeno-oestrogenen kunt vermijden om zo je hormoonbalans weer te herstellen. Dat houdt concreet in dat je de hoeveelheid kunstmatige producten in je leven vermindert. Denk bijvoorbeeld aan deodorant, shampoo, wasmiddelen, cremes, plastics etc. Er zijn voldoende natuurlijke alternatieven mogelijk, je moet het alleen even weten. En niet alleen dat, je leert ook hoe je met voedsel je hormoonbalans kunt herstellen.

Zelfmassage en borstelen

Dit gaat over het zelf werken met je borsten. Je kunt ze voor het douchen of tijdens het douchen met een zachte borstel borstelen zodat de lymfe geactiveerd worden en de afvalstoffen beter gaat stromen. Je kunt ook onder de douche je borsten lekker masseren. Dit is goed voor de doorbloeding en voor het gevoel dat jij erbij hebt. Voelt het anders dan gisteren of vorige week, dan kun je actie ondernemen. In dit deel hoort ook het regelmatig afdoen van je bh. Zo kan het lymfesysteem beter afvoeren. Gewoon bewegen helpt daarbij ook al.

Borstbehandelingen

Het ondergaan van de borstweefselbehandeling of lymfedrainage behandeling is goed voor de algehele gezondheid van je borsten. Door deze behandeling wordt de doorbloeding en drainage gestimuleerd waardoor de borsten weer gezond worden. Een gezonde borst is een borst die voor jou goed voelt, maar ook goed doorbloed en gedraineerd is, zodat de afvalstoffen goed je lichaam kunnen verlaten. Een gezonde borst voelt aan als zacht en soepel weefsel, is pijnloos, en het liefst natuurlijk zonder verhardingen erin. Dit doe je eens per half jaar of vaker als je voelt dat dat nodig is.

Medische thermografie

Het is goed om regelmatig de gezondheid van je borsten te laten onderzoeken. Denk hierbij aan Medische Thermografie. Als je dit jaarlijks of 2-jaarlijks doet, dan zie je de veranderingen in je fysiologie in beeld. Je kunt dan tijdig bijsturen als je merkt dat er ontstekingen ontstaan.

Bij de thermografie of de borstbehandelingen krijg je automatisch de Lifestyle adviezen mee naar huis. Wil je ze ook graag hebben? Hieronder kun je ze downloaden.

  • "Ik heb de behandelingen door Frauke als erg prettig ervaren. Eerlijk gezegd zag ik er wel een beetje tegenop, maar door de rustige, respectvolle manier waarop de behandelingen plaatsvonden was dat na de eerste keer wel over. Mijn (voorheen pijnlijke) borsten voelen beter aan. Ik ben erg tevreden!"

  • "Frauke gaat heel zorgvuldig en respectvol te werk. Ze legt alles goed uit en stelde me erg op mijn gemak. Hoewel het misschien eerst spannend lijkt, heb ik dat helemaal niet zo ervaren. Het voelde erg vertrouwd en veilig bij haar."

  • Ik was bij De Groene Zuster geweest voor thermografie van de borst. Daar had ik een hoog niveau van zorg. Frauke heeft me behandeld en na een aantal behandelingen had ik een laag niveau van zorg. Het voelt allemaal veel beter en ik ben er nu ook veel geruster op. 
  • Wat een zachte en ontspannende behandeling. Ik kom voor mijn borsten, maar ontspan van top tot teen. Heerlijk! En mijn borsten zijn super zacht.
  • Door alle operaties waren mijn borsten "eng" geworden. En nu door de behandelingen heb ik weer verbinding met mijn borsten, ze mogen er weer zijn.

placeholder

Bij jou in de buurt

Borstbehandelingen zijn op locaties in Groningen, Assen, Smilde, Hoogeveen, Sneek, Zwolle, Arnhem en Almelo. Lezingen en workshops kunnen ook op andere locaties plaatsvinden. 

placeholder

Zorgen over je borsten?

We gaan graag met je in gesprek om te kijken wat we voor je kunnen doen.

Een afspraak maken

Borstgezondheidstips

Voor alle vrouwen die zelf aan de slag willen om de gezondheid van hun borsten en hun hele lichaam te verbeteren. Wat onze moeders en oma's ons niet geleerd hebben. Laat je e-mailadres achter en je ontvangt gratis het e-book.

Vul a.u.b. uw naam in.
Dit is geen geldig e-mailadres.

Contact

06 11 46 66 90

Leeef! 
Rijksweg 36 • 9422 CC Smilde


Meer contactinformatie