Nieuws

Nieuwtjes en verhalen

Ik maak regelmatig bijzondere dingen mee en ik leer elke dag nieuwe dingen. Graag deel ik mijn kennis en bijzondere ervaringen met jou.

Borstgezondheid

Aandacht besteden aan je eigen borsten. Dat besteed je toch uit aan je man, of niet?

Nou, nee dus. Want wat is een gezonde borst eigenlijk? Dat is een borst die voor jou goed voelt, maar ook goed doorbloed en gedraineerd is, zodat de afvalstoffen goed je lichaam kunnen verlaten. Een gezonde voelt aan als zacht en soepel weefsel, is pijnloos, en het liefst natuurlijk zonder verhardingen erin.

Vaak zijn die verhardingen slecht doorbloede stukjes weefsel die chronisch ontstoken zijn. Maak je je hierover zorgen, ga dan naar de huisarts. Deze kan je meer vertellen over de ernst ervan.

En als het geen kanker is kun je deze ontstekingen in je borst op verschillende manieren weg krijgen. Je kunt je borsten laten behandelen door een VLOW Borstweefseltherapeut, dan worden de ontstekingen aangepakt. Sinds vorige week heeft Frauke het diploma van VLOW Borstweefseltherapeut op zak, dus dames in Noord Nederland, je kunt voor een borstweefselbehandeling in Smilde terecht.

Je kunt ook eens kritisch naar je voeding kijken. Als je darmen continu geprikkeld zijn door de dingen die je eet, dan kan je immuunsysteem zich niet richten op de taak die het eigenlijk heeft, het bestrijden van infecties. Een dieet zonder koemelkprodukten, zonder koolhydraten (ook suikers en kunstmatige zoetstoffen), maar rijk aan omega-3 olie is een heel goed dieet voor je darmen. Zeker als je veel (biologische) groenten eet en minimaal 1,5 liter water drinkt per dag. Gebruik van supplementen als Jodium, Magnesium, Vitamine D3 of B12 is voor veel mensen ook belangrijk, je kunt je door een orthomoleculair voedingsdeskundige hierover laten informeren.

Een ander aspect dat goed is voor de gezondheid van je borsten, is om in elk geval je beugel-bh in de kast te laten liggen. Deze beugels kunnen  de afvoer van afvalstoffen belemmeren en daarmee dus pijnlijke plekken veroorzaken in je borst. Een alternatief is om een bh te dragen zonder beugel, of gewoon regelmatig zonder bh te lopen. Dit is zo belangrijk omdat je lymfesysteem geen pomp heeft zoals het hart het wel heeft, om de afvalstoffen af te voeren.

Wat je nog meer kunt doen om je lymfesysteem te activeren is “droog-borstelen”. Dat doe je met een hele zachte borstel, net voor het douchen. Zo gaat je lichaam je vrijgekomen afvalstoffen afvoeren.

En iedereen weet dat veel stress niet goed is. Een wandeling, sportactiviteit, massage of anderszins iets van ontspanning en beweging zijn daarom erg gezond voor je. En voldoende slaap is goed om weer te herstellen van een hele dag en bij te tanken voor een nieuwe dag.

Wat nog minder bekend is, is de medische thermografie. Dat is een borstonderzoek waarbij je elk jaar kunt monitoren hoe het met de gezondheid van je borsten is. Het is niet bedoeld als onderzoek om kanker op te sporen, maar om de veranderingen in de borstgezondheid te kunnen volgen. Zelf ga ik daarvoor naar de Groene Zuster, daar heb ik fijne ervaringen mee. Zij komen door het hele land en zijn erg deskundig. Meer informatie daarover vind je op www.degroenezuster.nl

Wij hopen borstgezondheid in Nederland wat meer op de kaart te zetten. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Frauke, 06-11466690 of mailen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Meer informatie over Leeef! vind je op de website www.leeef.nl.

 

Doe inspiratie op

  • Mijn ervaring van de workshop Innerlijk Kind van twee dagen is emotioneel, hard werken. Maar het voelt zo goed, ruim en vrij. Nu kan ik spelen als een kind, onbevangen, de rugzak met stenen is weg, moe maar voldaan. Dank voor je super begeleiding!

  • "Waanzinnig! Ik kon dezelfde dag nog verandering merken in de onderlinge relaties! Er is zo veel veranderd voor ons allemaal, en zonder dat mijn familie er bij hoefde te zijn! En nu, een aantal maanden later, is ons leven compleet veranderd. De goede kant op wel te verstaan. Dank je wel lieve Frauke."

  • "Ondanks dat ik het heel spannend vond, respecteerde jij mijn grens. Dat maakt dat ik me veilig bij jou voel. Ik weet dat ik een eind onderweg ben, maar weet ook dat ik er nog niet ben. Ik kom later nog eens een keer een opstelling doen."

  • "Leeef! heeft mij in een proces begeleid waartoe ik eerder de stappen niet durfde te zetten. Nu sta ik open voor leerervaringen waarvoor ik eerder geblokkeerd was. Door mijn ontwikkelingsproces ben ik veel positiever in het leven komen te staan!"

Contact

06 11 46 66 90

Leeef! Coaching
Rijksweg 36 • 9422 CC Smilde


Meer contactinformatie