Aandacht besteden aan je eigen borsten. Dat besteed je toch uit aan je man, of niet?
Nou, nee dus. Want wat is een gezonde borst eigenlijk? Dat is een borst die voor jou goed voelt, maar ook goed doorbloed en gedraineerd is, zodat de afvalstoffen goed je lichaam kunnen verlaten. Een gezonde voelt aan als zacht en soepel weefsel, is pijnloos, en het liefst natuurlijk zonder verhardingen erin.
Vaak zijn die verhardingen slecht doorbloede stukjes weefsel die chronisch ontstoken zijn. Maak je je hierover zorgen, ga dan naar de huisarts. Deze kan je meer vertellen over de ernst ervan.
En als het geen kanker is kun je deze ontstekingen in je borst op verschillende manieren weg krijgen. Je kunt je borsten laten behandelen door een Borstweefseltherapeut, dan worden de ontstekingen aangepakt. Sinds vorige week heeft Frauke het diploma van Borstweefseltherapeut op zak, dus dames in Noord Nederland, je kunt voor een borstweefselbehandeling in Smilde terecht.
In verband met het corona virus / Covid-19 zijn er op basis van richtlijnen van de overheid en adviezen van mijn beroepsvereniging CAT extra voorzorgsmaatregelen getroffen in de praktijk.
De thermografie afspraken vinden hoofdzakelijk op 1,5 meter afstand plaats. Voor de borstbehandelingen geldt dat het niet met inachtneming van de anderhalve meter regel kan. Hierbij volg ik ook de regels zoals die bij de beroepsvereniging zijn aangegeven.
Dit houdt in dat handen schudden of het geven / ontvangen van een knuffel op dit moment helaas niet mogelijk is. Ik plan mijn afspraken zo, dat het aantal cliënten in de wachtruimte tot een minimum wordt beperkt. Ook van uw kant wordt het een en ander verwacht, dit alles om zo veilig mogelijk te kunnen behandelen. Lees daarom onderstaande aandachtig door.
Hoe werkt het proces naar explantatie?
Als je last hebt van je (borst)implantaten dan ga je meestal door een heel proces. Zowel fysiek, want je hebt klachten, als mentaal en emotioneel.
De klachten zijn per persoon verschillend, maar kunnen onder andere bestaan uit: chronische algehele (extreme) vermoeidheid, pijnlijke gewrichten, spierpijn, stoornissen in geheugen en concentratie, huiduitslag, ademhalingsproblemen, slaapproblemen, droge mond en/of droge ogen, hartkloppingen, haarverlies, spijsverteringsklachten, buikpijn, klachten die voorkomen bij auto-immuun ziektes, angst, depressie, hoofdpijn etc…
Als je al tijden met deze klachten rondloopt dan spelen er ook vaak processen af in je hoofd en gevoel. Er zijn verschillende stappen die je doorloopt om tot een oplossing te komen.
Voorkomen is beter dan genezen zeggen ze altijd. Daarom zijn we bij Leeef! ook voor preventie. De meest bekende onderzoeksmethode naar borstkanker is de pijnlijke mammografie. Een andere methode om te kijken hoe het met je lichaam gesteld is, is medische thermografie. En speciaal voor de borsten is er het thermografische borstonderzoek. Thermografie is nu nog meer preventief bedoeld en niet als kankeronderzoek.