Nieuws

Nieuwtjes en verhalen

Ik maak regelmatig bijzondere dingen mee en ik leer elke dag nieuwe dingen. Graag deel ik mijn kennis en bijzondere ervaringen met jou.

Borstgezondheid

Aandacht besteden aan je eigen borsten. Dat besteed je toch uit aan je man, of niet?

Nou, nee dus. Want wat is een gezonde borst eigenlijk? Dat is een borst die voor jou goed voelt, maar ook goed doorbloed en gedraineerd is, zodat de afvalstoffen goed je lichaam kunnen verlaten. Een gezonde voelt aan als zacht en soepel weefsel, is pijnloos, en het liefst natuurlijk zonder verhardingen erin.

Vaak zijn die verhardingen slecht doorbloede stukjes weefsel die chronisch ontstoken zijn. Maak je je hierover zorgen, ga dan naar de huisarts. Deze kan je meer vertellen over de ernst ervan.

En als het geen kanker is kun je deze ontstekingen in je borst op verschillende manieren weg krijgen. Je kunt je borsten laten behandelen door een  Borstweefseltherapeut, dan worden de ontstekingen aangepakt. Sinds vorige week heeft Frauke het diploma van Borstweefseltherapeut op zak, dus dames in Noord Nederland, je kunt voor een borstweefselbehandeling in Smilde terecht.

Platina haartest voor vrouwen met borstimplantaten

Een doorbraak voor vrouwen met borstimplantaten!

Vroeg of laat gaan alle borstimplantaten lekken of scheuren (rupture) of zweten (gelbleed). Het tijdstip waarop de aftakeling van je implantaten begint is afhankelijk van de kwaliteit van het implantaat en de wijze waarop je lichaam reageert op lichaamsvreemde materialen. Bij het lekken en zweten van de borstimplantaten wordt het materiaal door het lichaam afgebroken en komen er kleine siliconenmoleculen los van het implantaat en die gaan door het lichaam zwerven. Deze deeltjes bevatten veel giftige stoffen die dan vrij komen in het lichaam. Het lichaam kan die gevaarlijke deeltjes niet wegwerken en hierdoor krijg je gezondheidsklachten. Alleen liep je als vrouw met deze klachten tegen de muren van onbegrip. Het was niet meetbaar, dus er was niks aan de hand. Maar er is nu een doorbraak!

Corona maatregelen

In verband met het corona virus / Covid-19 zijn er op basis van richtlijnen van de overheid en adviezen van mijn beroepsvereniging CAT extra voorzorgsmaatregelen getroffen in de praktijk.
De thermografie afspraken vinden hoofdzakelijk op 1,5 meter afstand plaats. Voor de borstbehandelingen geldt dat het niet met inachtneming van de anderhalve meter regel kan. Hierbij volg ik ook de regels zoals die bij de beroepsvereniging zijn aangegeven.

Dit houdt in dat handen schudden of het geven / ontvangen van een knuffel op dit moment helaas niet mogelijk is. Ik plan mijn afspraken zo, dat het aantal cliënten in de wachtruimte tot een minimum wordt beperkt. Ook van uw kant wordt het een en ander verwacht, dit alles om zo veilig mogelijk te kunnen behandelen. Lees daarom onderstaande aandachtig door.
 

Thermografie borst onderzoeken

Voorkomen is beter dan genezen zeggen ze altijd. Daarom zijn we bij Leeef! ook voor preventie. De meest bekende onderzoeksmethode naar borstkanker is de pijnlijke mammografie. Een andere methode om te kijken hoe het met je lichaam gesteld is, is medische thermografie. En speciaal voor de borsten is er het thermografische borstonderzoek. Thermografie is nu nog meer preventief bedoeld en niet als kankeronderzoek.

Borstgezondheidstips

Voor alle vrouwen die zelf aan de slag willen om de gezondheid van hun borsten en hun hele lichaam te verbeteren. Wat onze moeders en oma's ons niet geleerd hebben. Laat je e-mailadres achter en je ontvangt gratis het e-book.

Vul a.u.b. uw naam in.
Dit is geen geldig e-mailadres.

Contact

06 11 46 66 90

Leeef! Coaching
Rijksweg 36 • 9422 CC Smilde


Meer contactinformatie