Thermografie

Pijnvrij en stralingsvrij onderzoek

We doen borstonderzoek, vrouwen gezondheidsonderzoek en full body onderzoek. 

Welke onderzoeken zijn er?

Borstonderzoek (30-45 minuten)

Bij een eerste borstonderzoek kijken we mee met het uiterlijk van de je borsten en stellen we veel vragen voordat we de thermische beelden gaan maken. Deze afbeeldingen vind je terug in je rapport. In het rapport wordt een niveau van zorg aangegeven en wordt aangegeven wat je kunt doen om de gezondheid te verbeteren. Dit rapport wordt met je doorgesproken in een belafspraak die volgt ongeveer 14 dagen na je onderzoek. Je zult veel leren over de gezondheid van je borsten in dit eerste onderzoek. Door het meten van de temperaturen en het bekijken van de patronen kunnen onze physicians heel precies aangeven wat je zou kunnen doen om de gezondheid te verbeteren of te bewaren.

Vaak zien we patronen en temperaturen die we voor een volgende keer liever niet meer zien. We maken daarom graag een afspraak voor een 2e van de Baseline binnen een half jaar. Met dit 2e rapport wordt de thermografie nog accurater. We geven veel tips tijdens dit eerste onderzoek en tijdens de belafspraak, alles is erop gericht jou te helpen je borsten gezond te houden een leven lang. Om te zorgen dat je het thermografierapport goed begrijpt maken we een belafspraak tijdens het consult.
Lees vóór deze bel-afspraak je rapport en de bijlagen goed door en schrijf de vragen op. Zo kun je heel gericht vragen stellen.

Een borstonderzoek kost 225 euro, een tweede onderzoek binnen een half jaar kost 195 euro.

Vrouwen gezondheidsonderzoek (één uur)

Bij dit onderzoek kijken we vooral naar de verbanden die er zouden kunnen zijn tussen de gezondheid van je borsten en andere delen van je lichaam. Vaak hebben gezondheidskwesties met andere zaken in het lichaam te maken. Een voorbeeld daarvan is dit: een ontsteking in je kaak (die je niet hoeft waar te nemen) kan er voor zorgen dat bacteriën jarenlang draineren, langs je hals en zo je borsten belasten. Dat zou borstklachten kunnen geven. Een ander voorbeeld is dat we zien of de schildklier een afwijkende temperatuur heeft, of de halsslagaders. Of dat je rug recht staat of dat daar temperaturen zijn die niet wenselijk zijn. Je kunt monitoren met thermografie of de behandeling van een osteopaat effect heeft.
 
Ook kijken we naar de buik en zien daar ook verschillen in temperaturen die op iets zouden kunnen duiden. Baarmoeder en eierstokken zijn moeilijk te ‘zien’ omdat we namelijk kijken aan de huid. Wat ik daarmee bedoel is dat het voor borsten makkelijker is er iets over te zeggen, de bosten zijn buiten het lichaam en bestaan enkel uit
borstweefsel. De baarmoeder ligt in een gebied waar achter de huid ook de blaas en darmen zijn. Dat maakt het moeilijker om iets specifiek van te zeggen.Om te zorgen dat je het thermografierapport goed begrijpt maken we een belafspraak tijdens het consult.Lees vóór deze bel-afspraak je rapport en de bijlagen goed door en schrijf de vragen op. Zo kun je heel gericht vragen stellen.

Een vrouwen gezondheidsonderzoek kost 375 euro.

Mannen gezondheidsonderzoek (één uur)

Het meest gekozen onderzoek bij mannen is die van de fysiologie van hart en bloedvaten. Daarnaast worden ook foto’s genomen van hoofd en nek om te kijken naar holtes, gebit, de toestand van de schildklier en halsslagader en mogelijke oorzaken van hoofdpijn. Veel ziektes beginnen met ontstekingen welke in een vroegtijdig stadium kunnen worden gedetecteerd met thermografie. We meten met thermografie de huid; op de plek waar de prostaat ligt, ligt ook de blaas en zijn er darmen aanwezig. Afwijkende temperaturen op deze locatie hoeven dus niet altijd iets te zeggen over de prostaat, het zou ook de blaas kunnen zijn. Afwijkende temperaturen over de borstkas, de buik en de rug rechtvaardigen vervolgonderzoek. Zeer duidelijk zijn de patronen over de kaak, halslagaders, de rug, de borstkas en grote delen van de buik. Om te zorgen dat je het thermografierapport goed begrijpt maken we een belafspraak tijdens het consult. Lees vóór deze bel-afspraak je rapport en de bijlagen goed door en schrijf de vragen op. Zo kun je heel gericht vragen stellen.

Een mannen gezondheidsonderzoek kost 375 euro.

Full body onderzoek (anderhalf uur)

We maken meer dan 25 afbeeldingen van je lichaam. Dit betreffen afbeeldingen van top tot teen. Tijdens dit onderzoek stellen we veel vragen. Deze vragenlijsten gaan
samen met de beelden naar onze gespecialiseerde artsen en therapeuten die er een rapport van maken. Je krijgt met dit full body onderzoek een goed beeld van de algehele gezondheid. Er worden vele verbanden gelegd tussen de verschillende lichaamsdelen. Een voorbeeld daarvan is het volgende. Een vrouw had al jarenlang een trage schildklier en ze gebruikte daarvoor Thyrax. Haar energie raakte steeds meer achterop en uiteindelijk had ze een burn-out. Een thermogram liet patronen en temperaturen zien die over het hele lichaam konden duiden op laaggradige ontstekingen. De therapeut aan wie we haar hebben doorverwezen (tijdens de belafspraak) kon de laaggradige ontstekingen bevestigen en heeft een behandelplan gemaakt die haar stap voor stap hielp de ontstekingen op te lossen zodat haar immuunsysteem weer sterker werd en haar hormonen weer meer in balans kwamen.
 
Soms weten mensen niet waar ze moeten beginnen met een verbetering te maken in hun gezondheid, een thermogram kan dan opheldering geven. We verwijzen altijd door naar artsen of therapeuten die begrijpen wat laaggradige ontstekingen zijn en weten hoe ze hiermee om moeten gaan. Lees vóór deze bel-afspraak je rapport en de bijlagen goed door en schrijf de vragen op. Zo kun je heel gericht vragen stellen.

Een full body onderzoek kost 475 euro 

  • Je krijgt veel adviezen en inzichten waar je zelf mee aan de slag kunt. En als je dan weer komt dan zien ze of er wat veranderd is of niet. En als er wat verandert ben je er snel bij. Je kiest zelf wat je wilt en daarmee heb je zelf de regie. Doordat ik dit jaarlijks doe heb ik vertrouwen in mijn lichaam en rust in mijn hoofd.
  • Ik heb na het maken van een thermogram veel tips gehad hoe ik mijn borsten gezonder kan maken. Het voelt goed dat je zelf zoveel kunt doen om gezondere borsten te krijgen.
  • Dat droogborstelen wat De Groene Zuster altijd zegt vond ik in het begin wel een dingetje, maar het voelt zoveel beter. Mijn borsten voelen minder gespannen en ik voel me zelf een stuk zekerder. Ik zou het niet meer willen overslaan.
  • Ik kan Thermografie heel erg aanraden! Ze gebruiken geen straling, je voelt er niets van en je krijgt echte aandacht. En daarna ook de uitslag met de foto's thuis. En ze bellen je om je veel adviezen te geven of je door te verwijzen. Ik had dit allemaal niet verwacht.
  • Ik heb nog nooit zo'n gemakkelijk en pijnloos onderzoek gehad. Waarom weten vrouwen hier niet van? Super vrouwvriendelijk, dit zou iedereen moeten doen!

placeholder

Bij jou in de buurt

Thermografie kun je doen in heel Nederland. In het Noorden is het in Groningen, Assen, Hoogeveen, Sneek, Zwolle/Zalk, Arnhem/Westervoort en Almelo. Mocht je dit te ver weg vinden, kijk dan eens op de website van De Groene Zuster, daar staan alle locaties op. 

Alle locaties van De Groene Zuster

placeholder

Zorgen over je borsten?

We gaan graag met je in gesprek om te kijken wat we voor je kunnen doen.

Een afspraak maken

Borstgezondheidstips

Voor alle vrouwen die zelf aan de slag willen om de gezondheid van hun borsten en hun hele lichaam te verbeteren. Wat onze moeders en oma's ons niet geleerd hebben. Laat je e-mailadres achter en je ontvangt gratis het e-book.

Vul a.u.b. uw naam in.
Dit is geen geldig e-mailadres.

Contact

06 11 46 66 90

Leeef! 
Rijksweg 36 • 9422 CC Smilde


Meer contactinformatie