Borstgezondheid

Voor gezonde en pijnvrije borsten

Thermografie, borstweefselbehandelingen, lymfedrainage en leefstijladvies om je borsten zacht, soepel en pijnvrij te houden. 

Een paar tips om je op weg te helpen

Wij geven vrouwen met borstkanker een steuntje in de rug. Wij hebben een E-book gemaakt met allerlei tips die je kunt toepassen als je kanker hebt. Wij voorzien je graag van persoonlijk advies.

Download het E-book

Moeder - dochter relatie

Familie-issues worden vaak van generatie op generatie doorgegeven, en zonder dat je het weet, draag je de last van een van je voormoeders. In deze workshop zetten we dit centraal en kijken we naar deze moederlijn.

Maar wat is dan de invloed van je moeder op jouw dagelijks leven?
Denk eens aan:
- Voel je je goed, of eigenlijk nooit goed genoeg?
- Kun je gelukkige relaties aangaan?
- Hoe is de relatie met je eigen kinderen?
- Verlang je zo naar rust?
- Kun of durf jij je eigen plek in te nemen?
- Hunker je naar liefde?  
- Neem je je eigen beslissingen of doe je dat wat je denkt dat er van je verwacht wordt?

Zo blijft je moeder invloed houden op jouw leven.

In deze workshop knip je de energetische navelstreng die je nog hebt met je moeder door.
We creëren een veilige en vertrouwde plek in liefde los te laten wat niet van jou is en je eigen plek in te nemen, als dochter van je moeder. Zo kun je weer ontspannen zodat je weer kan genieten van het leven. Na deze workshop voelt het alsof je jezelf kwijt was maar ook weer gevonden hebt. En ook je moeder neemt haar eigen plek weer in, als kind van haar moeder.

We werken met representanten en daardoor kun je je moeder thuis laten. Je zult merken dat er voor jullie beiden veel verandert.

Deze dag is inclusief lunch.

 • "Het voelt alsof de relatie met mijn moeder veel echter is geworden. Ik mag mijn eigen plek innemen en gewoon kind zijn. De workshop was intensief maar met fijne vrouwen waardoor het ook vertrouwd en veilig voelde. Frauke begeleidde mooi, rustig en liefdevol."

Lezing Borstgezondheid

Ik vind het erg leuk om te vertellen over borstgezondheid en wat je zelf kunt doen om gezonde borsten gezond te houden. Ik heb daarom ook een interactieve lezing gemaakt van ongeveer 1,5 uur waarin ik vertel over de anatomie van de borst, de bekende aandoeningen, wat je zelf kunt doen om je borsten zacht en soepel te maken. Daarnaast vertel ik uitgebreid over borstweefselbehandelingen, lymfedrainage, medische thermografie, geef ik lifestyle adviezen en is er ruim de gelegenheid om met de aanwezigen in gesprek te gaan.

Een lezing kan altijd op maat gemaakt worden en desgewenst ingekort of uitgebreid worden. 

Daarnaast zijn er ook Workshops Borstgezondheid in te plannen. Deze behandelen ook alle bovenstaande items, maar gaan ook dieper in op Thermografie, dé pijnloze preventieve onderzoeksmethode om de borstgezondheid te monitoren, en ook op het belang van voeding en hormonen op de gezondheid van onze borsten. Desgewenst leer ik je een massagemethode met etherische olie.

Deze lezingen en workshops staan vermeld in de agenda maar zijn ook los in te plannen.

 • "Ik heb de behandelingen door Frauke als erg prettig ervaren. Eerlijk gezegd zag ik er wel een beetje tegenop, maar door de rustige, respectvolle manier waarop de behandelingen plaatsvonden was dat na de eerste keer wel over. Mijn (voorheen pijnlijke) borsten voelen beter aan. Ik ben erg tevreden!"

 • "Frauke gaat heel zorgvuldig en respectvol te werk. Ze legt alles goed uit en stelde me erg op mijn gemak. Hoewel het misschien eerst spannend lijkt, heb ik dat helemaal niet zo ervaren. Het voelde erg vertrouwd en veilig bij haar."

 • Ik was bij De Groene Zuster geweest voor thermografie van de borst. Daar had ik een hoog niveau van zorg. Frauke heeft me behandeld en na een aantal behandelingen had ik een laag niveau van zorg. Het voelt allemaal veel beter en ik ben er nu ook veel geruster op. 
 • Wat een zachte en ontspannende behandeling. Ik kom voor mijn borsten, maar ontspan van top tot teen. Heerlijk! En mijn borsten zijn super zacht.

Borstonderzoek met thermografie

Onder de vlag van De Groene Zuster voert Leeef! preventieve (borst)studies uit met Medische Thermografie. De camera die daarbij gebruikt wordt is een infrarood camera die veilig is en geen straling afgeeft. Bij deze manier hoeven je borsten ook niet samengedrukt te worden tussen platen. Deze camera detecteert de warmte van het lichaam en zet dat om in beelden.

Thermografie geeft hiermee duidelijkheid over de gezondheid van je borsten. Je krijgt altijd een persoonlijk rapport (opgesteld door een Physician) en tips en adviezen die aansluiten bij jouw borstgezondheid. Bij het hoogste niveau van zorg verwijzen we je door naar je huisarts. Bij de lagere niveaus van zorg krijg je tips en adviezen om voor jezelf en je borsten te zorgen. Soms zit daar ook een doorverwijzing in naar een therapeut, maar het meeste kun je zelf. Door het opvolgen van deze adviezen kun je je borsten gezond en soepel houden én kun je elk jaar weer zien of en wat er is veranderd en of je actie moet ondernemen.

Je kunt naast een borststudie ook kiezen voor een vrouwengezondheidscheck, maar ook een full body studie. Er worden infraroodopnamen gemaakt vanuit verschillende gezichtspunten. Dit maakt de methode pijnloos en veilig, geschikt voor elke vrouw! En elke man!

Meer informatie over Medische Thermografie vind je op de website van De Groene Zuster

 • Ik heb na het maken van een thermogram veel tips gehad hoe ik mijn borsten gezonder kan maken. Het voelt goed dat je zelf zoveel kunt doen om gezondere borsten te krijgen.
 • Dat droogborstelen wat De Groene Zuster altijd zegt vond ik in het begin wel een dingetje, maar het voelt zoveel beter. Mijn borsten voelen minder gespannen en ik voel me zelf een stuk zekerder. Ik zou het niet meer willen overslaan.
 • Ik kan Thermografie heel erg aanraden! Ze gebruiken geen straling, je voelt er niets van en je krijgt echte aandacht. En daarna ook de uitslag met de foto's thuis. En ze bellen je om je veel adviezen te geven of je door te verwijzen. Ik had dit allemaal niet verwacht.
 • Ik heb nog nooit zo'n gemakkelijk en pijnloos onderzoek gehad. Waarom weten vrouwen hier niet van? Super vrouwvriendelijk, dit zou iedereen moeten doen!

Omega 3 en gezonde borsten

In onze huidige maatschappij gebruiken we veel meer Omega 6 (pakjes, zakjes, koekjes, eigenlijk zit het in alles wat je niet zelf maakt) dan goed voor ons is. Hierdoor is de verhouding van Omega 3 : Omega 6 ernstig uit balans en kunnen ontstekingen vat krijgen op ons lijf. Door het gebruik van Omega 3 kun je die balans verbeteren en kun je gezondere borsten krijgen (en een gezond lichaam). Hieronder leg ik uit hoe dat werkt.

Wat zijn gezonde borsten eigenlijk? Dat zijn borsten die geen pijn doen, geen knobbels hebben en waarvan de afvoer van afvalstoffen optimaal is. Afvoer van afvalstoffen is van levensbelang voor ons lichaam. Als we de afvalstoffen niet kwijt kunnen, dan vervuilt ons lichaam en levert dat ontstekingen op die van kwaad tot erger gaan. Let op, elke tumor is ooit als ontsteking begonnen. Dit laat natuurlijk direct het belang zien van het bestrijden van ontstekingen.

Natuurlijk is het belangrijk om handmatig je lymfe afvoer te stimuleren. Bij De Groene Zuster leer je daarom over het effect van borstelen, masseren, regelmatig de bh uit doen. Daardoor gaat het lymfesysteem beter stromen en kun je je afvalstoffen kwijt raken.

Maar wat net zo belangrijk is is de afvalverwerking vanuit de cel. En die kun je verbeteren door het gebruik van een hoog gedoseerde Omega 3. Omega 3 staat natuurlijk bekend om de feiten dat het goed is voor hart- en bloedvaten en de hersenen, maar wat het ook doet is de celwand beter doorlaatbaar maken. Daardoor kunnen de voedingsstoffen er beter in en de afvalstoffen er beter uit.  Wat er gebeurt als je eerst je cellen eens de tijd geeft om te herstellen door het gebruik van hoog gedoseerde Omega 3, is dat je cellen de voedingsmiddelen weer gaan opnemen. Als de cellen zo verkrampt zijn dat ze dat niet meer kunnen, dan merk je ook dat het gebruik van supplementen niet zoveel zoden aan de dijk zet. Als je weer genoeg Omega 3 in je bloed hebt, dan gaan je cellen weer opnemen en wordt je gezonder. Ik dacht eerst dat ik er met het gebruik van lijnzaad, lijnzaadolie, walnootolie etc wel zou komen, helaas. Na een hoog gedoseerde Omega 3 voelde ik mijn lichaam pas weer in balans komen.

Waar moet je op letten als je kiest voor een goede Omega 3?

- Zorg voor een hoge dosering EPA en DHA, van minimaal 1000 mg per dag, waarvan liever meer DHA dan EPA

- Let op, vloeibare Omega 3 is minder bewerkt en wordt minder snel ranzig dan Omega 3 in capsules.

- Zorg voor een supplement dat MSC gecertificeerd is (Het Msc keurmerk geeft aan dat het om duurzaam gevangen vis gaat, dat er net zoveel vis wordt uitgezet als wordt gevangen)

- En wil je echt weten of het werkt, dan kun je voordat je start een bloedtest doen en na een aantal maanden weer. Dan zie je echt het verschil. Want meten is weten.

Ook voor mensen met borstkanker zou het goed zijn. Het zou de groei van de tumor beperken, de uitzaaiingen naar andere organen en de kans op overleving vergroten. Lees hier meer over in de publicatie hierover Borstkanker en Omega 3 op Pubmed

Ik werk zelf met Omega 3 van Eqology, dat is denk ik de beste Omega 3 olie ter wereld. Hoog gedoseerd, vloeibaar, gezuiverd van schadelijke stoffen en het heeft het Msc keurmerk. Daarnaast is er een bloedtest beschikbaar zodat je weet of je het nodig hebt of niet. Zijn jouw bloedwaarden goed genoeg? Dan krijg je je geld terug.

Hieronder zie twee thermografie beelden van de borsten van een dame uit onze praktijk. Er zit een half jaar tussen de foto's. Misschien valt het je op dat de eerste foto veel heftiger qua kleur oogt dan de tweede foto. Hier zijn ook meer ontstekingen te zien. Op de tweede foto na een half jaar is te zien dat het lichaam veel rustiger is en minder heftige ontstekingen heeft. Deze dame heeft niets gedaan met onze tips en adviezen, ze heeft alleen de visolie van Eqology gebruikt.

Het eerste thermogram, voor het gebruik van Eqology visolie
Thermogram na 6 maanden gebruik van Eqology visolie

Ook deze beelden laten zien dat het werkt. Heb je vragen? Of wil je weten of jouw bloed voldoende Omega 3 bevat? Laat het me weten, ik help je op jouw reis naar gezonde borsten.

 • Ik gebruik de olie nu zo'n 3 maanden, en wat een maakt dat een verschil voor mijn huid. Die ziet er nu veel gezonder uit
 • Mijn lichaam voelt nu veel soepeler en ik zit lekkerder in mijn vel. Ik voel me ook veel positiever. Dit had ik veel eerder moeten doen.
 • Mijn waarden volgens de bloedtest waren in het begin 2,1% Omega 3 en 12,7 : 1 ratio Omega 6 : Omega 3. Nu ben ik 5 maanden verder en zijn mijn waarden gestegen naar 6,1 % Omega 3 en de ratio is nu 5,4 : 1. Ik ben er dus nog niet helemaal, maar wel op de goede weg!
 • Ik heb geen last meer van winterhanden en kloven, geen last meer van een koortslip. Ik ben meer dan tevreden!

Meer artikelen...

placeholder

Bij jou in de buurt

Thermografie kun je doen in heel Nederland. In het Noorden is het in Groningen, Assen, Drachten en Hoogeveen. Mocht je dit te ver weg vinden, kijk dan eens op de website van De Groene Zuster, daar staan alle locaties op. 

Alle locaties van De Groene Zuster

placeholder

Zorgen over je borsten?

We gaan graag met je in gesprek om te kijken wat we voor je kunnen doen.

Een afspraak maken

Handboek Heel je Innerlijk Kind

Voor alle vrouwen die met zichzelf aan de slag willen heb ik een handboek gemaakt waarmee je in je eigen tempo eens naar je innerlijke kind kunt kijken. Laat je e-mailadres achter en je ontvangt gratis het e-book.

Vul a.u.b. uw naam in.
Dit is geen geldig e-mailadres.

Contact

06 11 46 66 90

Leeef! Coaching
Rijksweg 36 • 9422 CC Smilde


Meer contactinformatie