Borstgezondheid

Voor gezonde en pijnvrije borsten

Thermografie, borstweefselbehandelingen, lymfedrainage en leefstijladvies om je borsten zacht, soepel en pijnvrij te houden. 

Het gebruik van etherische oliën als ondersteuning voor gezonde borsten

Het gebruik van etherische olie is voor veel vrouwen een weldadige ervaring en kan ondersteunen in een betere gezondheid van je borsten. Naast ontstekingen wordt in de rapporten ook vaak hormonale onbalans en verminderde lymfeafvoer of lymfestagnatie beschreven. En in de borstgezondheidstips die je ontvangt na een thermogram staan ook veel tips met dingen die je zelf kunt doen om de gezondheid van je borsten te verbeteren. Een aanvulling hierop is het gebruik van etherische olie. Super gemakkelijk om zelf te doen en pure en natuurzuivere essentiële olie werkt heel heilzaam.

Daarom schrijf ik daar in dit artikel een inleidend stukje over. Ik werk veel met borstbehandelingen en gebruik daarvoor vaak etherische oliën. Ik heb ook een borstenolie gemaakt waar veel vrouwen inmiddels mee hebben kennisgemaakt. Als basisolie gebruik ik gefractioneerde kokosolie en de etherische oliën zijn van doTerra.  Neem contact op voor meer informatie.
 
Ontstekingen
Zoals je ergens anders in dit blad kunt lezen is het erg van belang om (laaggradige) ontstekingen te bestrijden, beter nog om ze te voorkomen. Onderstaande etherische oliën kunnen je hier goed bij ondersteunen.
Sandalwood wordt gebruikt om zijn krachtige ontstekingsremmende eigenschappen. Alleen al hierdoor is het ook een goede ondersteuner voor hormonale gezondheid. Een hormonale onbalans gaat namelijk vaak samen met verhoogde cortisol-levels en ontstekingen.
Frankincense is een hele bijzondere olie en wordt ingezet bij een veelheid aan klachten, dat wisten ze in de oudheid al. Ook Frankincense heeft krachtige ontstekingsremmende eigenschappen.
Copaiba is een olie die ook zeer ontstekingsremmende eigenschappen heeft, naast de pijnstillende eigenschappen. Dat maakt dat deze olie vaak ingezet wordt bij allerhande pijnen en ontstekingen.
 
Hormonale onbalans
Veel vrouwen hebben last van hormonale schommelingen. We denken hierbij gauw aan overgangsklachten, maar dat is het niet alleen. Deze onbalans kan zelf ook weer de aanjager zijn van allerlei ontstekingen en andere problemen. Stress bijvoorbeeld is absoluut zeer verstorend voor je hormonale balans. Het gebruik van etherische oliën kan je ondersteunen om op gebied van hormonen weer in balans te komen.
Clary Sage kan ondersteunen in de cyclus van de vrouwelijke hormonen. Het kan ook verlichtend werken voor en tijdens de menstruatie.
Chamomille staat vanuit de oudheid bekend als ontspannend en rustgevend. En juist die ontspanning is de tegenhanger van stress. Hoe minder stress, hoe rustiger je hormonen.
 
Stagnatie in je lymfesysteem
Belangrijk in het “waste management” van je lichaam is je lymfestelsel. Dat is de afval-opruimdienst van je lichaam en zorgt voor reiniging en afvoer van afvalstoffen uit je lichaam. Ophoping in je lymfestelsel komt vrij vaak voor. Je leest in dit blad hoe je jezelf daarin kunt helpen. Ook etherische oliën kunnen een handje helpen.
Lemongrass kan ondersteunen bij de verbeteren van de lymfedrainage.
Cypress kan ondersteunen bij het verminderen van lymfe-ophopingen en helpt de circulatie te verbeteren.
Helichrysum kan ondersteunen bij de verbetering van de lymfedrainage en ondersteunt het afvoeren van toxines en zware metalen.
 
Let op de kwaliteit!
Het is voor je gezondheid heel erg belangrijk dat je oliën gebruikt die 100% puur en natuurlijk zijn. Alleen deze pure en natuurlijke etherische oliën hebben de therapeutische werking van de grondstoffen in zich.

 • Ik gebruik de borstenolie nu een aantal maanden, wat een weldaad voor je lichaam en je neus! Mijn borsten voelen nu ook een stuk zachter.
 • Ik durf mijn borsten aan te raken, dat is een groot verschil met eerder.
 • Ik slaap een stuk beter als ik de olie in een diffuser doe. En niet alleen ik, mijn hele gezin slaapt beter.

Een paar tips om je op weg te helpen

Wij geven vrouwen met borstkanker een steuntje in de rug. Wij hebben een E-book gemaakt met allerlei tips die je kunt toepassen als je kanker hebt. Wij voorzien je graag van persoonlijk advies.

Download het E-book

Moeder - dochter relatie

Familie-issues worden vaak van generatie op generatie doorgegeven, en zonder dat je het weet, draag je de last van een van je voormoeders. In deze workshop zetten we dit centraal en kijken we naar deze moederlijn.

Maar wat is dan de invloed van je moeder op jouw dagelijks leven?
Denk eens aan:
- Voel je je goed, of eigenlijk nooit goed genoeg?
- Kun je gelukkige relaties aangaan?
- Hoe is de relatie met je eigen kinderen?
- Verlang je zo naar rust?
- Kun of durf jij je eigen plek in te nemen?
- Hunker je naar liefde?  
- Neem je je eigen beslissingen of doe je dat wat je denkt dat er van je verwacht wordt?

Zo blijft je moeder invloed houden op jouw leven.

In deze workshop knip je de energetische navelstreng die je nog hebt met je moeder door.
We creëren een veilige en vertrouwde plek in liefde los te laten wat niet van jou is en je eigen plek in te nemen, als dochter van je moeder. Zo kun je weer ontspannen zodat je weer kan genieten van het leven. Na deze workshop voelt het alsof je jezelf kwijt was maar ook weer gevonden hebt. En ook je moeder neemt haar eigen plek weer in, als kind van haar moeder.

We werken met representanten en daardoor kun je je moeder thuis laten. Je zult merken dat er voor jullie beiden veel verandert.

Deze dag is inclusief lunch.

 • "Het voelt alsof de relatie met mijn moeder veel echter is geworden. Ik mag mijn eigen plek innemen en gewoon kind zijn. De workshop was intensief maar met fijne vrouwen waardoor het ook vertrouwd en veilig voelde. Frauke begeleidde mooi, rustig en liefdevol."

Lezing Borstgezondheid

Ik vind het erg leuk om te vertellen over borstgezondheid en wat je zelf kunt doen om gezonde borsten gezond te houden. Ik heb daarom ook een interactieve lezing gemaakt van ongeveer 1,5 uur waarin ik vertel over de anatomie van de borst, de bekende aandoeningen, wat je zelf kunt doen om je borsten zacht en soepel te maken. Daarnaast vertel ik uitgebreid over borstweefselbehandelingen, lymfedrainage, medische thermografie, geef ik lifestyle adviezen en is er ruim de gelegenheid om met de aanwezigen in gesprek te gaan.

Een lezing kan altijd op maat gemaakt worden en desgewenst ingekort of uitgebreid worden. 

Daarnaast zijn er ook Workshops Borstgezondheid in te plannen. Deze behandelen ook alle bovenstaande items, maar gaan ook dieper in op Thermografie, dé pijnloze preventieve onderzoeksmethode om de borstgezondheid te monitoren, en ook op het belang van voeding en hormonen op de gezondheid van onze borsten. Desgewenst leer ik je een massagemethode met etherische olie.

Deze lezingen en workshops staan vermeld in de agenda maar zijn ook los in te plannen.

 • "Ik heb de behandelingen door Frauke als erg prettig ervaren. Eerlijk gezegd zag ik er wel een beetje tegenop, maar door de rustige, respectvolle manier waarop de behandelingen plaatsvonden was dat na de eerste keer wel over. Mijn (voorheen pijnlijke) borsten voelen beter aan. Ik ben erg tevreden!"

 • "Frauke gaat heel zorgvuldig en respectvol te werk. Ze legt alles goed uit en stelde me erg op mijn gemak. Hoewel het misschien eerst spannend lijkt, heb ik dat helemaal niet zo ervaren. Het voelde erg vertrouwd en veilig bij haar."

 • Ik was bij De Groene Zuster geweest voor thermografie van de borst. Daar had ik een hoog niveau van zorg. Frauke heeft me behandeld en na een aantal behandelingen had ik een laag niveau van zorg. Het voelt allemaal veel beter en ik ben er nu ook veel geruster op. 
 • Wat een zachte en ontspannende behandeling. Ik kom voor mijn borsten, maar ontspan van top tot teen. Heerlijk! En mijn borsten zijn super zacht.

Borstonderzoek met thermografie

Onder de vlag van De Groene Zuster voert Leeef! preventieve (borst)studies uit met Medische Thermografie. De camera die daarbij gebruikt wordt is een infrarood camera die veilig is en geen straling afgeeft. Bij deze manier hoeven je borsten ook niet samengedrukt te worden tussen platen. Deze camera detecteert de warmte van het lichaam en zet dat om in beelden.

Thermografie geeft hiermee duidelijkheid over de gezondheid van je borsten. Je krijgt altijd een persoonlijk rapport (opgesteld door een Physician) en tips en adviezen die aansluiten bij jouw borstgezondheid. Bij het hoogste niveau van zorg verwijzen we je door naar je huisarts. Bij de lagere niveaus van zorg krijg je tips en adviezen om voor jezelf en je borsten te zorgen. Soms zit daar ook een doorverwijzing in naar een therapeut, maar het meeste kun je zelf. Door het opvolgen van deze adviezen kun je je borsten gezond en soepel houden én kun je elk jaar weer zien of en wat er is veranderd en of je actie moet ondernemen.

Je kunt naast een borststudie ook kiezen voor een vrouwengezondheidscheck, maar ook een full body studie. Er worden infraroodopnamen gemaakt vanuit verschillende gezichtspunten. Dit maakt de methode pijnloos en veilig, geschikt voor elke vrouw! En elke man!

Meer informatie over Medische Thermografie vind je op de website van De Groene Zuster

 • Ik heb na het maken van een thermogram veel tips gehad hoe ik mijn borsten gezonder kan maken. Het voelt goed dat je zelf zoveel kunt doen om gezondere borsten te krijgen.
 • Dat droogborstelen wat De Groene Zuster altijd zegt vond ik in het begin wel een dingetje, maar het voelt zoveel beter. Mijn borsten voelen minder gespannen en ik voel me zelf een stuk zekerder. Ik zou het niet meer willen overslaan.
 • Ik kan Thermografie heel erg aanraden! Ze gebruiken geen straling, je voelt er niets van en je krijgt echte aandacht. En daarna ook de uitslag met de foto's thuis. En ze bellen je om je veel adviezen te geven of je door te verwijzen. Ik had dit allemaal niet verwacht.
 • Ik heb nog nooit zo'n gemakkelijk en pijnloos onderzoek gehad. Waarom weten vrouwen hier niet van? Super vrouwvriendelijk, dit zou iedereen moeten doen!

Meer artikelen...

placeholder

Bij jou in de buurt

Thermografie kun je doen in heel Nederland. In het Noorden is het in Groningen, Assen, Drachten, Hoogeveen, Zwolle en Almelo. Mocht je dit te ver weg vinden, kijk dan eens op de website van De Groene Zuster, daar staan alle locaties op. 

Alle locaties van De Groene Zuster

placeholder

Zorgen over je borsten?

We gaan graag met je in gesprek om te kijken wat we voor je kunnen doen.

Een afspraak maken

Handboek Heel je Innerlijk Kind

Voor alle vrouwen die met zichzelf aan de slag willen heb ik een handboek gemaakt waarmee je in je eigen tempo eens naar je innerlijke kind kunt kijken. Laat je e-mailadres achter en je ontvangt gratis het e-book.

Vul a.u.b. uw naam in.
Dit is geen geldig e-mailadres.

Contact

06 11 46 66 90

Leeef! Coaching
Rijksweg 36 • 9422 CC Smilde


Meer contactinformatie